tisdag

då är det redan eftermiddag. har inte alls fått så mycket gjort idag.. men känns skönt med en lugn dag. var ju i norrköping hela dagen igår med mamma.. tar på krafterna att springa runt i massa affärer en hel dag, tur att man inte gör det allt för ofta :P fick inte ihop så många julklappar direkt.. måste nog skriva typ en lista eller så till nästa gång så man vet exakt vart man ska gå osv.

fick med mig lite bebiskläder från stan i alla fall, jätte söta! alla kläder som inhandlats än så länge går bara i brunt, beige och vitt =) lite svårt med färger när vi inte vet om det är en liten flicka eller pojke som kommer ut. tänkte ladda upp några bilder senare.. allt är så himla gulligt! hittate ju söta saker i ullared också..

mindre roligt var det igår när jag kom hem och hade haft en liten blödning. har ju läst att man kan ha det osv. men har ju inte haft det och så kommer det nu så sent liksom.. och då blev jag såklart jätte orolig + att bebisen inte rört på sig sen förra veckan.. då får man ju massa konstiga tankar. så vi  ringde förlossningen som tyckte vi skulle åka in och titta så allt var som det skulle så vi kunde sova lugnt på natten.. blir ju helt orolig över minsta lilla när det är första bebisen ju =) så, det var bara att sätta sig i bilen igen och köra till förlossningen på vrinnevi igårkväll. var bara vi som var där, helt folktomt.. jätte snäll barnmoska som tog hand om oss =) hon lyssnade på bebisens hjärtslag och det verkade låta bra =) första gången älsklingen fick vara med och höra =) (jag får nog höra imorgon med eftersom jag ska till min barnmoska i söderköping) sen fick vi vänta ett tag på doktorn som skulle titta på ultrat om det såg bra ut.. ja och allt såg bra ut.. kunde andas ut!! men mitt urinprov visade på massa vita blodkroppar som de skickade på analys och fick sedan beskedet att  jag har urinvägsinfektion!! aldrig haft det förut.. och har ju inte svidit när jag kissar som det borde göra!? men skönt att det inte var något allvarligare.. fick pencilin ja ska äta i en vecka nu bara. så vi kunde åka hem lugna igen =)

och i morgon som sagt ska jag till barnmoskan och ta blodprov igen och vägning och mätning osv. hoppas det går bra =) sen efter det ska jag till mamma och fixa lite mossa till adventstaken och måla lite grejer =)

nä nu måste jag bege mig ner till tvättstugan för att hänga lite tvätt!


godermorgon

vaknade för ca en timme sen.. sitter och dricker lite morgonjuice och funderar på om jag ska slänga på mig lite kläder och gå en promenad. känns ju inget vidare att gå själv egentligen, men vad gör man? sina lär väl frysa ihjäl om jag släpar med henne ut liksom.

vi har bott här i drygt 1½ vecka och grannarna tror säkert vi är knasiga. har redan fått brandlarmet att gå 2 gånger :P förra veckan tog jag världens asvarma låångbad (dörren råkade vara öppen) så när jag väl ligger där och njuter börjar larmet tjuta som faan.. hehe blev att hoppa upp och stå o vifta med handduken! och igår hade vi satt på potatisen på spisen och låg i soffan så länge när det börjar tjuta igen som fan och det är rök i hela köket. marcus satte på fel platta så det var högsta värmen på en platta med en tom stekpanna.. aj aj. men sånt som händer.. tur att inget brann ner =)

ska slänga upp en bild på mina "mammabyxor" jag köpte för några veckor sen.. man ser ju faktiskt att magen har växt lite tycker jag =) idag är det vecka 21+1. snart dags för nästa blodprov igen :S men jag hoppas att det går lika bra som förra gången. fick ju ligga ner och hade förberett med emlaplåster på armen och mamma satt ju med brevid =) hihi jag är så fjantig!! men det gick asbra i jämförelse med alla andra gånger i livet.

enligt familjeliv så är det här min graviditet och det stämmer ju bra hittills =)
 
min graviditet startade mån 8 jun 2009.
jag blev gravid ungefär mån 22 jun 2009 (ägglossningen).
jag är på dag 149 av 280. (53,2%).
jag är i vecka 22.
jag har gått 21 fulla veckor och 1 full dag (v21+1).
jag är i 5:e kalendermånaden.
jag är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
jag är i trimester två.
beräknat förlossningsdatum sön 14 mar 2010 
jag har 131 dagar kvar till beräknad förlossning.



måndag

var ju ett tag sen man skrev här, typ två veckor sen.. vi har ju flyttat nu då, förra helgen blev det av redan. skönt att det är lite större och allt men är fortfarande lite trångt eftersom vi inte har hunnit organisera allt som de ska vara riktigt än. men blir nog att ställa ner det mesta i fårrådet så vi slippert =)

har också förmodligen haft svininfluensan.. började känna mig dålig förra måndagen så i tisdags följde mamma med mig till vårdcentralen där dom antog det. så fick medicin som jag ätit ända till igår. är ju i "riskzonen" eftersom jag är gravid.. men var iaf absolut ingen fara för barnet, bara för mig... är väl för att ja typ har lägre motståndskraft nu när bebben tar massa energi =) men nu är jag i princip frisk igen vilket är skönt. har legat som en döing bokstavligt talat i en vecka typ. har inte varit så roligt när man precis har flyttat och vill fixa ordning allt. har ju inte orkat röra ett finger.

min söta älskling skruvade i alla fall upp databordet igår vilket blev bra tycker jag =) blir nog lite mer pill ikväll när han kommit hem!? och en film om han får med sig den hem, förhoppningsvis =) ska ta och massera hans stackars fötter också som han har så ont i =( han har ont i fötterna och jag i ryggen.. så vi bara går här hemma och gnäller :D usch, men är väl för att magen börjar växa lite smått kanske, min rygg är inte riktigt van så känns som den ska sprängas...

och sina bara ligger och sover. ja, hon verkar i alla fall trivas i nya lägenheten. hon bara ligger och myser hela dagarna. mammas myskisse!

den här månaden är det ADVENT!! hihi mysigt att få sätta upp adventljusstakarna... vi har redan druckit massaaa julmust =) så gottt!

funderar lite på vad man kan göra idag, känns lite svårt att plocka eftersom vi måste ha kartonger först.. och ute ser det bara riktigt kallt ut.. får ta och plocka ur diskmaskinen snart.. åhååå det är så förbaskat SKÖNT med diskmaskin!!! en riktigt bra investering!

och jag tror att jag känt bebisen föresten, men jag är fan inte säker! =) känns som små spark bubbelknuffar. det går ju inte förklara.. men vad skulle det annars vara? hmm =)

RSS 2.0