Långledigt

Är det redan söndagkväll? Skönt att vi har 2 lediga dagar kvar!!
Så skulle det vara varje helg :)

Idag somnade barnen nästan samtidigt.. runt 19.30
Jag är alldeles för trött för att skriva något här egentligen men det var ju länge sen nu ;)


Vår älskling Malte, 16 veckor idag!!



Nya tag

Dagen blev i alla fall bättre. Barnen sov i 2½ timme när vi kom hem! Jag tror vi alla behövde det ;) Sen har vi myst tillsammans, sjungit och spelat gitarr!

Nu ska vi titta på Arga snickaren.. får nog bli lite glass till det :)
Good kväll!!


Mys i Selmas säng efter sovstunden. Mina älskade underbaraste finaste!!



När Selmas säng är bäddad får man inte plats för alla kuddar hihi!
..Men dom är jätte bra för varje kväll lägger vi dom runt henne i sängen så hon ligger som en omstoppad liten prinsessa :) Tavlan som skymtar är från Maileg och heter "Prinsessan på ärten". Malte har också en fast Prinsen på ärten!


Mindre rolig dag

Idag hade jag tänkt mig en mysig dag på öf med båda barnen då Selma är ledig. Men idag tyckte Malte att han skulle skrika oavbrutet i flera timmar som aldrig förr!!
Japp, det var den mysdagen!
Man känner sig riktigt hjälplös och ledsen.. Ingenting hjälpte och han var för ledsen för att äta. Han somnade tillslut i vagnen när vi gick men vaknade skrikandes när vi kom hem.

Jag fick sätta på både fläkt och dammsugarn (har hjälpt för både Selma och Malte under magknip) under amningen så han kunde komma till ro. Det gick bra och han blev glad igen! Nu sover båda och jag andas lite grann!

Tur att det finns hjälpsamma människor runt omkring! Så Selma fick lite hjälp med mellisen osv idag. Jag hatar när jag tappar fokus på henne.. Det kändes inte alls bra och hon såg så ledsen ut när Malte bara skrek och skrek :(

Tänkte passa på att luncha på sista ägget hemma och jag tappar det såklart rakt ner i nydiskade diskmaskinen....! Det går så jävla bra idag! :)



Lite av helgen..

I fredags hade vi en riktigt mysdag med bakning och en stund i lekparken trots regnet. Sen gjorde vi hemmagjord pizza :)

I lördags var vi bjudna på 14årskalas för att fira favoriten Moa! Selma tycker såå mycket om henne och det är så roligt att se dom tillsammans!

Idag har vi först varit hos vännerna Jasmine och Jacob. Selma och Jonna busade av sig lite och sen lunchade vi tillsammans på fiket :) I eftermiddags blev vi bjudna på söndagsmiddag hos barnens farmor och farfar! Sen har Selma o jag badat tillsammans och donat inför nattning. Selma och Malte somnade ungefär halv 9.. så nu är vi trötta! :)


Lördagsmys framför tvn med majsbågar


Malte äter Nalleöra!


Bort med snön !

När ska våren komma på riktigt egentligen..
Men vi är i alla fall glada över att det är fredag och vi håller oss nog inne idag. Mina små raringar ligger och sover samtidigt! Det känns alltid lite lyxigt ;) Sen ska vi nog baka en hallonkaka! :)



Detta har han lyckats med själv!
Spännande att ligga på magen och titta!


Onsdag

Snark!
Är hur trött som helst. Dessa dagar då Selma är ledig från förskolan blir man ju helt slut just nu. Hon är inne i världens trotsålder. Man tjatar och blir arg osv osv men inget hjälper. Jag hoppas verkligen det här går över snart! Man känner sig ju så elak och tråkig av att bara gå runt o skälla hela tiden!

Nu ska jag dimpa ner i soffan med Macke. Han försöker söva Malte som har ont i magen. Trots att han får magdroppar varje gång innan matning. Hoppas det också går över snart....

Hoppas ni andra har haft en fin dag! :)


Nyvaken Selma i sin nya onepiece!


Selmas nylackade naglar :)


Duktig liten kille

Vi är jätte trötta här hemma så nu ska vi snart krypa ner i sängen!
Tänkte bara dela med mig av att Malte sov sin första hela natt inatt! Han somnade i sin säng runt 8 på kvällen och vaknade halv sex för att äta och somnade om till halv nio!! Han behövde väl helt enkelt sova :) Han sover ju jämt bra på natten men han brukar äta 1 eller 2 gånger i alla fall.

Han har nu sovit 9 nätter i hans säng och det går jätte bra! Han har börjat tycka om sin snuttefilt också! Idag vände han sig helt själv från rygg till mage. Det gjorde han för några veckor sen också, men jag vet inte om det bara var tur!? För sen blev det inte mer.

Det bästa han vet just nu är speglar! Han blir så glad och sprallig! :) Han älskar att sprattla med benen så han kommer nog uppskatta hoppgungan sen vartefter.


Helg

På ett ögonblick så var det redan söndagkväll!
Vi har haft en mysig helg! Med standardfikan på fiket och en tur i butikerna, lördagsgrillat hos Selmas gudfar med familj och söndagsmiddag hos barnens farmor och farfar.

På tal om gudfar. Nu är Maltes dop bokat i sommar! :) På hans 6 månadersdag!

Hoppas ni andra har haft en bra helg!
Nu ska vi äta bullar!! :) 

Bus i lekparken



Beställt en one piece till Selma från Villervalla idag.
Börjar bara bli dessa fina rosa plagg i hennes garberob ;)


Regnig fredag

Helg i sikte efter en kort vecka :)
Solen lyser med sin frånvaro och det har regnat sedan vi gick upp imorse så idag har vi bara varit inne. Jag hoppas det kan bli ett litet uppehåll så vi kan lufta oss en stund i alla fall. Selma är lite varm och hängig så hon har legat i soffan med täcke framför tvn. Gullgurkan då!

Macke kanske skulle komma hem lite tidigare idag. Wiho det gillar vi :) Fast han skulle stanna vid hageby och handla till barnens garderober. Han brukar alltid lyckas hitta fina kläder! :)

Trevlig helg fina ni!


Selmas pynt från danska Maileg. Små metallägg som går att öppna.


Barnen i sina fina stjärnmössor!



Mammas fina kille



Förra torsdagen fick min lilla kille sitt första vaccin. Herregud så ledsen han blev! Monica var själv så hon fick ta sprutorna i omgångar. Så efter första sprutan fick jag trösta honom så han skulle bli lugn till andra sprutan. Jag kunde inte känna mig mer elak! :( Nu är det gjort i alla fall. Man har väl blivit lite härdad av två förlossningar och att föda barn på en parkering! ;)

Jag tänker på det ibland.. Alltså chocken kom verkligen efteråt. Jag är glad att allt gick så bra! Men hur hade det gått om jag hade haft jeans på mig?? För han föddes ju herregud i mina mjukisbyxor. På parkeringen! Man kan ju inte direkt hålla emot när en bebis håller på att komma ut! 

I söndags blev vår fina Malte hela 3 månader!
Vikt 6165 g & 62 cm lång.


Försenat Glad Påsk!


Vi har fortfarande lite Påsk kvar här hemma!

Onsdag redan och busfian är ledig! Vi hann gå en sväng till lekparken och gunga innan regnet kom! Nu ligger båda barnen och sover middag i sina sängar. Man blir ju inte direkt pigg av det här vädret...

Nu ska jag njuta av lugnet ett tag.


Kram till Er!


Byrå

Byrå till salu. Vit med rosa rutor på ovansidan. Den är behandlat med mörk vax så den ser lite smutsig/gammal ut. Lägg gärna bud om intresse finns :)
Köptes till Selmas rum i lägenheten där den passade bättre, nu passar den inte riktigt in längre..




Badrum


Älskling rev vårat badrum för några veckor sedan. Bastun har försvunnit så vi får ett större badrum istället med bubbelbadkar :) Kommer nog bli superfint när det är klart!!

Nu ligger lilla Malte och sover i sin säng! Han har blivit jätte duktig med att sova sina sovstunder där på dagarna, men på nätterna sover han bäst hos oss :) Och det är så mysigt hur man känner av hur bra han kan slappna av och trivs av närheten! I veckan ska han få sitt första vaccin. Dock nyser både han och jag ikapp och näsorna rinner, så frågan är om det kanske blir framflyttat.. Men en liten vägning och mätning blir det nog i alla fall :)

Annars är det skönt med kort vecka!!
Håller på och röjer lite. Typ dagliga rutiner så som städa Selmas rum.. Dock kommer det väl se ut som kriget igen om några timmar ;)


RSS 2.0