Insnöade

Vår lilla familj har haft en lugn och skön helg. Både lördag och söndag var vi ute en sväng på byn. Kikade runt på marknaden och dyligt. Gud vad snö vi har..!! I söndags var det meningen att Selmas mormor, morfar, moster och kusin skulle komma men de höll sig hemma istället.

Igår gick vi en liten kortis men så fort vi klev utanför dörren så började det snöa igen. Idag var tanken att vi skulle till öf.. Men vi tog sovmorgon istället. Kanske tar oss dit imorgon. Lite jobbigt att ta sig fram med vagnen i all denna snö..

På fredag ska vi i alla fall till Selmas moster och hälsa på. Kanske åka lite pulka oså :) Senare på fredagseftermiddagen ska jag, Selma och Marcus busa oss trötta på badhuset.


Mammas älsklingar :)






Selma fikar på Lilla Blå.

Fredag

Selma har varit så snäll och gett lite förkylningsbaciller till mig :( Men det är väl bara att kämpa på. Är lite trött idag.. Selma sov inte många timmar inatt.. Hon har skrikit som en stucken gris hela natten samtidigt som tårana har runnit. Åå, vad hjälplös man känner sig. Verkade inte som alvedonen hjälpte ett dugg..

Hon är ju pigg och glad på dagarna liksom, även att hon är sjuk. Men men, hoppas hon frisknar till snart!

Igår pysslade jag ihop adventsljusstaken :) Så nu ska man bara orka adventsstäda lite innan söndag..
Siffrorna är köpta på Inredet.



..Dessa är också köpta på Inredet. 19 :- styck. Små och söta!!


Trevlig helg!

Onsdag

Wow, vilket fint första adventsväder vi kommer få. Så länge man är inne i värmen och myser är det ju helt OK med snö! ..Och till helgen som sagt. På lör-sön är det julmarknad i Valdemarsvik och julskyltning. Supermysigt!!

Än så länge har jag bara fått upp stakar i vardagsrummet, men det är ju trots allt några dagar kvar.

Selma har dragit på sig en förkylning. Jag vet inte om det kan ha något samband med hennes tand som växer och står i.. Hon mår i alla fall inget vidare!


Nu ska jag steka på lite goda hemmagjorda köttbullar. Måste nog göra fler till jul. De tar slut så fort :(


Torsdag

Torsdagar känns alltid lite extra speciella för mig. Det kan nog bero på att mitt lilla underverk just föddes på en torsdag! Jag har nog inte hunnit skriva det i bloggen än, men Selmas första tand har ju kommit!! Åå, vi upptäckte den i söndags! Än så länge så tittar den bara upp lite lite lite, men den är vass :)

I tisdags var vi och hälsade på Tomten i Kolmården. Det är ju kul att åka på lite utflykter sådär ibland även fast inte Selma kanske uppskattar det riktigt än.

Igår var vi hos Selmas mormor och morfar hela dagen och busade. Tur att mormor är dagmamma med ett helt lekrum att leka i. Senare igårkväll tittade jag och Marcus på Harry Potter-premiären. Den var helt OK!


Selma väntar på bussen till Tomten.


Mys i vagnen i Tomteskogen. Här syns det tydligt att Selma får mer och mer bruna ögon.


Leker i köket hos mormor.

Funderingar

Det skulle vara trevligt om man hann blogga lite oftare för det är ju faktiskt några stycken som läser. Men det är inte alltid man hinner det som småbarnsmamma :) När Selma väl sover finns det oftast tusen andra saker att göra! Nu sover hon max 2 ggr per dag. Häromdagen sov hon till och med bara 1 gång! Men då var hon trött hela nästa dag typ. Igår och idag fick hon smörgåsbitar av mamma! Det är super roligt att sitta och kladda med och stoppa i munnen..

I morgon ska vi titta på en våning. Jag kommer förmodligen bli lite kär! Fast man kan ju hoppas på annat då vi egentligen inte har råd att bo där. Alltså vi bor ju fint som vi gör. Men ibland känns det som vi försöker hitta ursäkter till att flytta.. fast vi trivs ganska bra. Marcus tycker att det är alldeles för lite förvaring. Och sen så skulle det vara skönt att ha minst ett rum till. Vi letar ju efter hus men har inte hittat det perfekta för oss än. Selma skulle egentligen behöva ett större rum också. Men om vi ska flytta till större kan vi förmodligen inte ha kvar volvon. Det tycker jag är lite tråkigt.. men samtidigt känns det onödigt att jag ska ha en bil för över hundra tusen när jag åker så pass lite som jag gör.

Sen så har Marcus läst i tidningen att det ska bli massa nedskärningar i Valdemarsvik. Lekplatser ska försvinna, skatten ska höjas och skolor och dyligt kommer bli lidande. Så frågan är ju om vi ens ska bo kvar i Valdemarsvik om vi flyttar!?

Jaja, väldigt intressant....


Jag rekommenderar inte att ha en godisskål för nära färgburken i alla fall. Hihi råkade stoppa handen i fel burk.


8 månader

Idag fyller Selma månad. Jag säger nog det varje gång, men vad fort det går! I förmiddags var vi på bvc för lite vägning och mätning. 10510 g och 76 cm lång. Så nu är Selma uppe i 10-kilosklassen! Hon håller sin fina kurva nu och det är skönt.

Blev ingen träning för mig i tisdags då Marcus var på kurs i Västerås hela dagen. Så jag och Selma var hos mormor och morfar och busade istället. Selma ska sova över hos mormor och morfar på lördag! Det kommer bli första gången hon sover utan oss. Jag tror det kommer gå jätte bra! Men det kommer nog kännas i mammahjärtat. Man har ju ändå haft henne ständigt närvarande i 8 månader. Pluttan min!

På lördag fyller syster Jennifer år så när vi har firat henne blir det att åka hem utan Selma och förbereda sig för en kalaskul kväll med Sandra och Joakim!

Idag ska vi inhandla lite drickbart till lördag. Undra hur normalt det är att vara 21 år och aldrig handlat på systemet än! :D Det har ju inte varit min prioritering direkt!




RSS 2.0